تحولات لبنان و فلسطین

امام جمعه مشهد گفت: کار در مشهد تنها با استاندار و شهردار حل نمی‌شود چون با سلسله مسائلی از جمله مسائل جاری شهر و استان، روبه‌رو می‌شوند که نمی‌توانند به موضوع زیارت توجه لازم را داشته باشنداز این رو نیاز به برنامه ریزی های ملی دارد.

مشهد مقدس سرزمین حرم است و نیاز به برنامه‌ریزی ملی دارد

به گزارش قدس خراسان، ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه دعوت شده‌ام به یک دیدار متفاوت در دفتر آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی؛ هر سال جمعی از اهالی رسانه، مدیران و سردبیران در جلسه‌ای به مناسبت روز خبرنگار به حسینیه دفتر نماینده ولی‌ فقیه در خراسان رضوی می‌آمدند اما امسال سنگ بنای متفاوتی گذاشته شد که شروع آن با روزنامه قدس است؛ سنگ بنایی که حکایت از دیدارهای اختصاصی مدیران و خبرنگاران هر رسانه با امام جمعه مشهد دارد.

دقایقی مانده به ساعت ۱۰ و کم‌کم فهرست میهمانان دعوت شده تکمیل می‌شود و جمع افراد مؤثر در تولید محتوا در روزنامه قدس به همراه مدیران این مؤسسه فرهنگی جمع می‌شود تا میهمانان اختصاصی آیت‌الله علم‌الهدی باشند، دیداری که با تأکید نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی امسال به شکل خاص‌تری برگزار می‌شود و همین برنامه شاهدی است بر اهمیتی که ایشان به رسانه می‌دهد. فرم متفاوت برگزاری و وقت اختصاصی برای یک رسانه، خود نویدی است که نزدیکی قبلی امام جمعه مشهد با اهل قلم را تقویت کند.
دقایقی از ساعت ۱۰ گذشته که آیت‌الله علم‌الهدی وارد می‌شود و پس از احوال‌پرسی با خانم‌ها و آقایان حاضر، این جلسه صمیمانه آغاز می‌شود. مدیریت جلسه با مدیر رسانه است و تنظیم وقت هم با میهمانان؛ بستر راحتی برای روزنامه‌نگاران فراهم شده که قرار است بی‌تعارف بگویند و بشنوند و این کلیشه‌شکنی فرصتی مغتنم برای گفت و شنودی پدرانه با نماینده رهبر معظم انقلاب در خراسان رضوی است.

اختصاص مشهد به عنوان منطقه ویژه  زیارت
چای به رسم همیشه در استکان کمر باریک به میهمانان تعارف می‌شود و همزمان با پذیرایی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قدس گریزی به اقدام‌های انجام شده در حوزه زیارت و مطالبه‌های صورت گرفته در حوزه‌های مرتبط با زیرساخت‌ها، هویت رضوی و فرهنگ امام رضایی در روزنامه قدس می‌زند و رفع دغدغه‌های موجود در حوزه زیارت را نیازمند توجه ملی می‌داند و می‌گوید: حضور مسئولان شهری و استانی در جلساتی مانند هیئت دولت نشان‌دهنده توجه ویژه دولت به مسائل زائران و رفع نیازهای آن‌هاست که متأسفانه تاکنون محقق نشده و رفع نیازهای مشهد و خراسان رضوی در این خصوص فقط در گرو اقدام‌های مسئولان محلی نیست و باید از ظرفیت‌های کشوری استفاده شود.
علی یعقوبی به ایده‌ای کارشناسی شده با عنوان اختصاص کل شهر مشهد به عنوان منطقه ویژه زیارتی با الزامات، زیرساخت‌ها و قوانین مخصوص به خود اشاره و تأکید می‌کند: بدون ایجاد سازوکار و ساختار متفاوت که سبب رفتارهای خاص متناسب با نیاز مشهدالرضا(ع) و زائران آن است نمی‌توان مسائل مشهد و استان را برطرف کرد و خدمت‌رسانی شایسته به زائران میلیونی این شهر داشت.
سخنان مدیر مسئول روزنامه قدس که به انتها می‌رسد عقربه‌های ساعت حدود ۱۰:۳۰ را نشان می‌دهد و حالا نوبت روزنامه‌نگاران است تا صریح و خودمانی سخن بگویند.
صحبت با عقیل رحمانی که ارتش یک‌نفره و دبیر خط قرمز در روزنامه قدس است ادامه پیدا می‌کند و او با اشاره به نگاه متفاوت به حوادث که سبب تولد خط قرمز در فضای مکتوب و مجازی شده است، می‌گوید: خبرنگاری که برای سیلی خوردنش از یک مدیر متخلف که از بیت‌المال استفاده می‌کرد بیانیه دادید و از او حمایت کردید من بودم.
آیت‌الله علم‌الهدی با خنده می‌گوید:« خوبی‌های ما معمولاً یاد کسی نمی‌ماند». صمیمیت جلسه بیش از پیش می‌شود و رحمانی با تشریح اقدام‌های خط قرمز در مبارزه با فساد و امر به معروف و نهی از منکر رسانه‌ای سخنان خود را ادامه می‌دهد و از رسیدن خط قرمز به جبهه مقاومت و علاقه رزمندگان حزب‌الله لبنان به پرچم حرم مطهر حضرت رضا(ع) و ارادت برخی مسئولان لبنانی به امام رضا(ع) خاطراتی را بیان می‌کند.

رواق، مرجع هویتی مشهد و حرم مطهر رضوی 
فاطمه عامل نیک که دبیر صفحات مکتوب رواق در روزنامه قدس است از توجه ویژه به حوزه معارف اهل بیت(ع) و نیازهای معرفتی زائر می‌گوید و درخواست‌های خود را در حوزه همکاری بیشتر شخصیت‌های علمی حوزه علمیه خراسان مانند حوزه علمیه قم و شخصیت‌های بین‌المللی با سرویس رواق مطرح  و نیز توجه ویژه به بانوان شاخص از صدر اسلام تاکنون در تریبون نماز جمعه  را می‌خواهد.
جواد نوائیان که دبیر تاریخ‌ روزنامه قدس است و این روزها با ناگفته‌های حرم مطهر رضوی از دل تاریخ شناخته می‌شود نفر سومی است که به صحبت می‌پردازد و دغدغه جدی رواق در فضای مجازی را چشاندن طعم امام رضایی به مخاطبانش می‌داند و می‌گوید: سعی کردیم مرجعی برای پاسخ‌گویی در حوزه تاریخ حرم مطهر رضوی، مواریث و شخصیت‌های آن و مرجع هویتی مشهد و حرم مطهر رضوی باشیم و در همین مدت کوتاه مرجعیتی پیدا کرده‌ایم که  حتی رسانه‌های خارج از کشور از محتوای تولیدی ما در این خصوص استفاده می‌کنند.
یوسف بینا، دبیر اجرایی تحریریه و مسئول صفحه‌یک روزنامه قدس چهارمین نفری است که از دغدغه‌های فرهنگی می‌گوید و کم‌کاری اهالی رسانه در پرداختن به گزاره‌های فرهنگی در سیره حضرت رضا(ع) را نقد می‌کند و با اشاره به جایگاه مشهد و خراسان در حوزه فرهنگ و ادبیات ایران بیان می‌کند: کلید همه مسائل نگاه ملی به شهر مشهد است تا به جایگاه واقعی خودش برگردد و نباید در رسانه از گزاره‌های فرهنگی بیگانه الهام بگیریم بلکه باید سرچشمه‌بودن خودمان را داشته باشیم.
او که شاعر و اهل ادبیات است با اشاره به یکی از اقدام‌های آیت‌الله علم‌الهدی، آن را اقدامی خوب و تاریخی توصیف می‌کند و یادآور می‌شود: رفتن شما به آرامگاه فردوسی و سخنانی که داشتید و موضعی که گرفتید ارزشمند بود و در طول تاریخ نگاه علمای دینی به مقوله فرهنگ و ادبیات همیشه مهم بوده و شما به بهترین شکل این اقدام را انجام دادید و من به عنوان یک دانش‌آموز ادبیات از شما تشکر می‌کنم.
فاطمی‌نسب که دبیر اندیشکده مسئله در روزنامه قدس است از زیارت متعالی سخن می‌گوید و به دغدغه امتداد فرهنگی و اجتماعی زیارت برای زائران اشاره می‌کند و شرایط تحقق زیارت متعالی را تشریح و خلأهای آن را نقد می‌کند.
ساعت از ۱۱ گذشته و آخرین نفر دبیر قدس خراسان روزنامه قدس است، فاطمه سهامی از توجه ویژه به زیرساخت‌های زیارت در خطبه‌های نماز جمعه تشکر می‌کند و تحقق مطالبات رسانه‌ای در این خصوص را در گرو توجه ویژه همه مسئولان و استفاده از بسترهایی مثل نماز جمعه می‌داند و خطاب به امام جمعه مشهد می‌گوید: مطالبه ما از شما این است که به شبکه مسائل اساسی مشهد در تریبون نماز جمعه توجه ویژه شود و همه مطالبه‌گران در حوزه‌های تخصصی مختلف آیت‌الله علم‌الهدی را حامی بزرگ‌تر خود بدانند.
صحبت بچه‌های روزنامه قدس به درازا کشید و سرانجام حدود یک ساعت پس از شروع مراسم نوبت به صحبت‌های میزبان صبور این دیدار خودمانی می‌رسد. او ضمن عذرخواهی از تأخیر پیش آمده برای تبریک روز خبرنگار تأکید می‌کند: من باید خدمت اهالی رسانه می‌رسیدم اما چون مقدور نبود اینجا پای صحبت‌های شما نشستم.
آیت‌الله علم‌الهدی به جایگاه روزنامه قدس اشاره می‌کند و می‌گوید: مؤسسه و روزنامه قدس از نهادهای مقدس و پربرکتی است که از برکات علمی و فکری ساحت امام هشتم(ع) است، این مؤسسه تا به امروز آثار مثبت قابل ‌توجهی داشته که رو به توسعه است؛ امیدواریم با همت شما عزیزان این روند گسترش بیشتری پیدا کند.
او معتقد است انتظارات و مطالبات مردم از مؤسسه‌های وابسته به امام رضا(ع) بیشتر است و تأکید می‌کند: این انتظار و مطالبه به‌خصوص در قشر متدین و علمای مشهد بیشتر است؛ البته امکان دارد گاهی در یک خبر و نقل آن نکته خاصی پیش بیاید که خلاف انتظار باشد که انتقاد و تقاضاهایی را نیز به دنبال خواهد داشت اما این به معنای نادیده گرفتن آثار و برکات این روزنامه نیست بلکه به خاطر بالا بودن سطح توقعات مردم از نهادهای وابسته به امام رضا(ع) است.
نماینده ولی ‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه رسالت روزنامه قدس توسعه فرهنگ رضوی در عرصه ملی و بین‌المللی است، اظهار می‌کند: آنچه در مشهد باید جدی گرفته شود مسئله سیاست‌گذاری دولت برای مشهد به ‌عنوان بخش خاصی از کشور است که متأسفانه کمتر به آن پرداخته‌ شده است.

تجزیه هویتی بزرگ‌ترین خطر برای مشهد
امام جمعه مشهد درباره یک تجزیه خطرناک هشدار می‌دهد، او با بیان اینکه برخی می‌گویند در بخشی از مشهد یک منطقه زیارتی با تمام امکانات شکل بگیرد و بقیه شهر فضای شهروندی داشته باشد، طرح این موضوع را بزرگ‌ترین خطر برای مشهد و موجب تجزیه هویت این شهر می‌داند و تأکید می‌کند: در عربستان سرزمین حرم در تمام برنامه‌ها سرزمین حرم است که امکانات و شئون زیرساختی خاص و متناسب با شأن آن داشته باشد که مشهد نیز باید این ‌گونه باشد، مشهد باید زیرساخت‌ها و امکانات خاص خود را داشته باشد.
آیت‌الله علم‌الهدی مشهد را نیازمند استقرار جریان مدیریت خاص خود می‌داند و متذکر می‌شود: اصرار داشتیم «کارگروه زیارت» به «شورای زیارت» تبدیل شود زیرا امکان برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری مستقل و متناسب با نیازهای مشهد و استان وجود داشت اما این امر نیز محقق نشد.
او به وسعت و تعدد مسائل در مشهد و خراسان رضوی اشاره می‌کند و می‌گوید: کار در مشهد تنها با استاندار و شهردار حل نمی‌شود و بخشی از مسائل از عهده آنان نیز خارج است چون با سلسله مسائلی از جمله مسائل جاری شهر و استان، مسائل امنیتی و از این‌ دست روبه‌رو می‌شوند که نمی‌توانند به موضوع زیارت توجه لازم را داشته باشند از این‌ رو نیاز به برنامه‌ریزی‌های ملی دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تمجید از مجموعه «رواق» و «خط قرمز» در روزنامه قدس، خاطرنشان می‌کند: مسائل رواق باید به زیارت حرم مطهر رضوی ارتباط پیدا کند و در بحث «زیارت متعالی» آثار زیارت زائر پیگیری شود زیرا یکی از کارهای اصلی رواق این است که موضوع زیارت متعالی را ارتقا بدهد.

هنر در مشهد مغفول مانده است
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به حضور و فعالیت ریشه‌دار بزرگان فرهنگ و هنر در خطه خراسان و مشهد، ابراز می‌کند: مسئله هنر در مشهد مغفول مانده است، شاعران، بازیگران و هنرمندان خوبی داریم که باید به آنان پرداخته شود.
امام جمعه مشهد یکی از رسالت‌های رسانه‌ها را امر به ‌معروف و نهی از منکر عنوان می‌کند و می‌گوید: در پرداخت موضوعات در «خط قرمز» باید خیلی ملاحظه کنیم که مردم ملتهب نشوند، خط قرمز فرصت ارزشمندی است زیرا نخستین کاری که باید در هر رسانه انجام شود، امر به‌ معروف و نهی از منکر است، کسی که صاحب ‌قلم است می‌تواند با قلم خود جلو فساد را بگیرد.
آیت‌الله علم‌الهدی درباره حوزه زنان مؤثر و تاریخ‌ساز، بیان می‌کند: بنیاد گوهرشاد در مشهد اقدام‌های جامع و خوبی در حوزه شناسایی، پرداخت و معرفی زنان شاخص تاریخی و معاصر انجام داده که می‌توان از این محتوا بهره برد.
او با بیان اینکه هیچ شهری به‌ اندازه مشهد عالم انقلابی نداشته است، خاطرنشان می‌کند: مرحوم شهید رابع که به دست نادر کشته شد، یک شخصیت انقلابی در مشهد بود و در زمان پهلوی نیز مرحوم آیت‌الله قمی به شهادت رسید، شاید شهر و شهرستانی مثل مشهد عالم انقلابی نداشته باشد.

فردوسی، فرهنگساز شعارهای انقلابی
عضو مجلس خبرگان رهبری شعر و ادب را بهترین راه توسعه فرهنگی عنوان و تصریح می‌کند: از پیش از اسلام تاکنون بهترین روش توسعه فرهنگی، ادب و ادبیات بوده است، اگر توانستیم از طریق ادبیات فرهنگ‌سازی کنیم، پیش می‌رویم و این فرهنگ‌سازی ماندگار خواهد بود؛ فردوسی حکیم بوده و فرهنگ ساخته است، اگر در ابیات شاهنامه دقت کنیم، همه فرهنگ‌سازی است، مسئله استقلال را در تمام برنامه‌های جنگی بیان می‌کند و دشمن‌ستیزی و استکبارستیزی در شاهنامه فردوسی فرهنگ‌سازی شده است.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه متأسفانه شعر و ادب امروز به سمت ابتذال کشیده می‌شود، خاطرنشان می‌کند: بنده با این مخالفم که شعر و ادب که ابزار فرهنگ‌سازی است به سمت ابتذال برود، شما موسیقی را در خط فرهنگ‌سازی استفاده کنید، اثر آن را هم می‌بینید اما اگر موسیقی در خط ابتذال حرکت کرد، این ابتذال به فرهنگ ما سرایت می‌کند.
آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر وجود تناسب در شئون فعالیت‌های اجتماعی، یادآور می‌شود: زنان باید در عرصه‌های مختلف حضور داشته باشند اما همان‌ طور که در شئون زندگی مرد موقعیتی دارد و زن موقعیتی دیگر، در شئون اجتماعی نیز به همین شکل است؛ در شئون اجتماعی کاری از عهده زن برمی‌آید که از عهده مرد برنمی‌آید و برعکس، حرف ما این است که در شئون اجتماعی خودمان تفکیک قائل شویم، آنجایی که کار، کار یک زن است مرد اشغال نکند و بیرون از جای خودشان به‌ کارگیری نشوند.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، حوزه تعلیم و تربیت را یکی از عرصه‌های موفقیت زنان در جامعه بیان می‌کند و می‌گوید: خانم‌ها در مسئله آموزش و پرورش و علوم تربیتی موفق‌تر هستند زیرا ارتباطی که یک خانم می‌تواند با دانش‌آموز برقرار کند و اثرگذاری تربیتی که بر او داشته باشد، اثرگذاری موفق‌تری است.

عکس دسته‌جمعی حسن ختام دیداری متفاوت
هنوز صحبت بسیار است و هیچ کس دوست ندارد این دیدار به انتها برسد اما گفت و شنود این جلسه، ۴۵دقیقه بیشتر از برنامه‌ریزی قبلی به درازا کشیده شد و همین تذکر از سوی برنامه‌ریزان دفتر و انتظار طولانی میهمانان دیگر اجباری برای اتمام جلسه می‌شود اما پس از ختم جلسه خوش و بش‌های پس از آن هم با رویی گشاده ادامه پیدا می‌کند.
تابلویی مفهومی در ارتباط با حضرت رضا(ع) از سوی مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قدس به آیت‌الله علم‌الهدی اهدا می‌شود و عکس دسته جمعی حُسن ختام این دیدار متفاوت رسانه‌ای با اهالی روزنامه قدس است. 
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.